عصر بازار

مدیرعامل بانک قوامین تاکید کرد :

بانک مرکزی قبل از ادغام سراغ اصلاح ساختار بانک‌ها برود

عصر اعتبار- مدیرعامل بانک قوامین، با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای ادغام برخی‌ بانک‌ها، گفت: بهتر است بانک مرکزی قبل از ادغام، بانک‌ها را ملزم به افزایش سرمایه کند و اگر هر کدام از بانک‌ها این افزایش سرمایه را ندهند، خود به خود یک مجموعه‌ای از زیرساخت‌ها برای اقدامات اصلاحی نظام بانکی فراهم می‌شود.

بانک مرکزی قبل از ادغام سراغ اصلاح ساختار بانک‌ها برود
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، غلامحسین تقی نتاج مدیرعامل بانک قوامین با بیان اینکه براساس استانداردهای بال 2 نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها باید 8 درصد باشد، افزود: با توجه به اینکه منابع بانک‌ها به یک هزار تریلیون تومان رسیده سرمایه بانک‌ها باید 80 هزار میلیارد تومان باشد، اما به زحمت به 50 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

    وی تصریح‌کرد: اگر برنامه افزایش سرمایه بانک‌ها انجام شود، 30 هزار میلیارد تومان منابع جدید به سیستم بانکی تزریق می‌شود.

    مدیرعامل بانک قوامین یکی از راهکارهای افزایش سرمایه بانک‌ها را ایجاد جذابیت سهام بانک‌ها در بازار سرمایه دانست و گفت: ایجاد جذابیت سهام مستلزم تثبیت سودآوری بانک‌هاست؛ با جذاب‌شدن سهام بانک‌ها، صاحبان سهام موسسات پولی و بانکی منابع مورد نیاز برای افزایش سرمایه بانک‌ها را تامین می‌کنند.

    نتاج با تاکید بر اینکه ادغام بانک‌ها و موسسات کار ساده‌ای نیست، افزود: بارها عنوان شده که باید برخی بانک‌ها ادغام شوند و از سال 1383 تاکنون با هدف ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی ادغام‌های زیادی انجام شد، اما این ادغام‌ها چه نتیجه‌ای داشته است؟

    وی ادامه داد: اصلاحات ساختاری در درون بانک‌ها و موسسات موجود بسیار راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر از ادغام است. قبل از اینکه سراغ ادغام برویم باید استانداردهای بال یک و دو را در درون بانک‌ها انجام دهیم و در مرحله آخر گزینه ادغام مطرح شود.

    مدیرعامل بانک قوامین در پاسخ به این سوال که شما چه اصلاحاتی را به ازای ادغام پیشنهاد می‌کنید، گفت: اولین اقدام افزایش سرمایه بانک‌های دولتی و خصوصی است. بانک‌ مرکزی می‌تواند بانک‌ها را ملزم به افزایش سرمایه نقدی کند.

    نتاج ادامه داد: دومین اقدام پیاده‌سازی ذینفع واحد سهامداری مورد نظر در قانون است که ما معتقدیم باید به 30 درصد افزایش یابد. با مصوبه شورای پول و اعتبار یا بانک مرکزی می‌توان ذینفع واحد سهامداری را از 10 درصد به 30 درصد افزایش داد.

    وی با اشاره به این نکته که بانک قدرت بسیار وسیعی دارد به همین دلیل بسیاری معتقدند نباید سهم ذینفع واحد بیش از 10 درصد باشد، گفت: چگونه است که به بانک‌های خارجی اجازه داده می‌شود که تا 40 درصد سهام بانک را داشته باشند، اما چنین اجازه‌ای به ایرانی‌ها داده نمی‌شود؟

    نتاج ادامه داد: می‌توان با تنظیم قوانین کنترل‌کننده این نگرانی‌ها را برطرف کرد؛ به عنوان مثال می‌توان این محدودیت را قرار داد که سهامدار یک بانک حداکثر معادل 5 درصد سهام خود می‌تواند از آن بانک تسهیلات دریافت کند به عبارت دیگر همه این مسائل قابل مدیریت و کنترل است.

    وی اجرای ذینفع واحد در حوزه استفاده از تسهیلات را یکی دیگر از اصلاحات مورد نیاز بانک‌ها دانست و افزود: اصلاح دیگر، کاهش تعداد شعب بانک‌ها و موسسات پولی و افزایش گستره فناوری اطلاعات و ارتباطات در بانک‌هاست که می‌تواند اثرات مناسبی بر شبکه بانکی بر جای بگذارد.

    به گفته وی سهمیه‌بندی برای اعطای تسهیلات، می‌تواند منجر به اصلاحات در سیستم بانکی شود.

    مدیرعامل بانک قوامین پرداخت بدهی‌های دولت به پیمانکاران و بانک‌ها را اقدامی دیگر برای اصلاح نظام تامین مالی دانست و افزود: امکان پرداخت همه بدهی‌ها در کوتاه‌مدت نیست، اما اگر یک برنامه پنج ساله برای ساماندهی بدهی‌ها تعریف و اجرا کند، بسیاری از فعالان اقتصادی هم می‌توانند بدهی خود به بانک‌ها را کاهش دهند.

    وی با ضمن تاکید بر اینکه به‌هیچ‌وجه معتقد نیستم که دولت به یکباره بدهی‌ها را بازپرداخت کند، گفت: دولت می‌تواند با تعریف یک رژیم بازپرداخت بدهی، با ابزارهایی که در همه دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد بدهی را پرداخت کند.

    نتاج اضافه کرد: بانک‌ها بی‌تقصیر نیستند اما همه مشکلات هم برگردن بانک‌ها نیست؛ اگر همه بخش‌ها از جمله دولت نقش خود را به خوبی ایفا کنند، بدون شک شرایط بهتر از این می‌شود اما در صورتی که بنا بر فرافکنی باشد، ما در سیستم بانکی می‌گوییم مشکل از بقیه است و دیگران می‌گویند مشکل از بانک‌هاست.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو