عصر اعتبار- رئیس کل بانک مرکزی در جلسه مجازی روسای کل بانک های مرکزی و وزرای دارایی گروه ٢۴ اولویت این گروه را حمایت های مالی و فنی به منظور تامین و دسترسی عادلانه به واکسن کرونا عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر علی صالح آبادی در جلسه مجازی گروه ٢4 صندوق بین المللی پول که ریاست جلسه را عهده دار بود با تشریح وضعیت جهانی پاندمی و تاثیر آن بر اقتصاد کشورها گفت: نشانه های بهبود در بسیاری از اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه به چشم می خورد، اما ابهامات زیادی وجود دارد.
وی افزود: اولویت کلیدی گروه ٢4 واکسیناسیون ملت ها در سطح جهان است، بر این مبنا لازم است تولید و توزیع واکسن در سراسر جهان تسریع شود و تمام کشورها دسترسی عادلانه به واکسن داشته باشند.
صالح آبادی با بیان اینکه حمایت قدرتمند مالی از کشورهای در حال توسعه اهمیت زیادی دارد گفت: ما از تخصیص 65۰ میلیارد دلار از محل صندوق بین المللی پول با سازکار مشخص جهت مقابله با کرونا و ترمیم اقتصادی کشورها استقبال می کنیم.
رییس شورای پول و اعتبار افزود: بانک های توسعه چند جانبه نقش مهمی در حمایت از اقدامات مرتبط با همه گیری، کاهش محدودیت های مالی و مقابله با آسیب های بدهی دارند، ضمناً ما از بانک جهانی تقاضا می کنیم راهبردی میان مدت برای کمک به کشورهای دارای درآمد متوسط اتخاذ کنند.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با تاکید بر استقبال از راهبردهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی گفت:این حمایت ها باید با شرایط و ساختارهای اقتصادی کشورها سازگار شوند.
وی در پایان افزود:کاهش تصاعد کربن باید همگام با تلاش کشورهای در حال توسعه و رفع فقر و نابرابری و رشد اشتغال باشد.
همچنین در این جلسه خانم کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول، به تشریح اقدامات این صندوق در زمینه های برنامه ریزی و سرعت بخشی در دسترسی کشورها به واکسن کرونا پرداخت و گفت: پیش بینی می شود تا پایان سال جاری میلادی 4۰ درصد کل جمعیت جهان واکسن کرونا را دریافت کنند.
وی در خصوص برنامه ریزی در این زمینه گفت: تدوین سیاست های اقتصادی و پولی بر مبنای شرایط هر کشور و هدف گیری اقشار آسیب پذیر باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس صندوق بین المللی پول با اشاره به موضوع سرعت بخشی در بحث واکسیناسیون در رسیدن به شمول مالی و رعایت حداقل مالیات شرکتی تاکید کرد.
جورجیوا در پایان به فعالیت ها و اقدامات صندوق بین المللی پول در زمینه های تداوم حمایت از اعضا، تقویت تحلیل ریسک، بررسی تغییرات و افزایش امور مربوط به برنامه توسعه ظرفیت اشاره کرد.
در ادامه دیوید مالپاس رئیس بانک جهانی به وضعیت پاندمی کرونا و متاثر شدن اقتصاد کشورها از این موضوع، به توسعه واکسیناسیون و نحوه تامین مالی آن اشاره کرد.
وی همچنین مواردی همچون کاهش هزینه های انرژی پاک، دسترسی به برق، کاهش یارانه های انرژی، کمک به اقشار محروم، حمل و نقل و سوخت های فسیلی را برشمرد و بر لزوم کمک صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در این زمینه ها تاکید کرد.
در این جلسه سایر روسای کل بانک مرکزی گروه ٢4 به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود در زمینه های اقتصاد جهانی پرداختند.
گفتنی است، در جلسه معاونان گروه ٢4 صندوق بین المللی پول که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، بر ضرورت همکاری بینالمللی به منظور دسترسی عادلانه تمام کشورها به واکسن کرونا و همچنین تولید واکسن جهت پیشگیری از ابتلای افراد در کنار تامین دارو، تجهیزات پزشکی از طریق افزایش میزان پرداخت تسهیلات با نرخ بهره پایین سازمانهای مالی بینالمللی به کشورهای کمدرآمد تأکید شد.
علاوه بر آن، با توجه به تغییرات سریع آب وهوایی و نگرانی ایجاد شده ناشی از آن، بر ضرورت همکاری گستردهتر صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی با سایر سازمانهای مالی بینالمللی جهت ایجاد دسترسی به تسهیلات بلندمدت کم بهره به کشورهای درحال توسعه به منظور گذر از وضعیت کنونی و انطباق با شرایط مناسب مطرح شد.