عصر اعتبار- احسان خاندوزی گفت: در سال آینده به بیثباتی ارزی غلبه میکنیم، هرچند این موضوع با شرایط تحریم های خارجی و هجمههای دشمن که برای ما وارد می شود، دشوار است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از سنا، سیداحسان خاندوزی در جلسه گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان هرمزگان با بیان اینکه صادرات و ارزآوری کشور این روزها بر شانههای فعالان اقتصادی است، اظهار داشت: امیدوارم چه در وزارت اقتصاد و چه در سایر نهادها با برطرف کردن موانع بتوان بستر فعالیت آنها را فراهم کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تلاش دولت سیزدهم این بوده که به سوی پیشرفت و تحقق اهداف حرکت کرد، افزود: البته با توجه به مسائلی که در شش ماه گذشته رخ داده، در پایان سال با اتفاقات ناگواری برای مردم و فعالین اقتصادی روبهرو شدیم؛ از جمله تلاطم نرخ ارز و افزایش تورم که رسیدن به اهداف را دشوار کرد.
خاندوزی خاطرنشان کرد: این اتفاقات و مشکلات در حوزه اقتصاد با یک دست حل نمیشود و نیاز به شما به عنوان مهمترین بازیگران اقتصاد است؛ معتقدم که با یک الگو نمی توان کل کشور و کل فعالیت های اقتصادی را مدیریت کرد.
وزیر اقتصاد خاطرنشانکرد: باید توجه داشته باشید که منافع ارزی صادرکنندگان بایستی به خزانه برگردد تا واردکنندگان هم از ارز استفاده کند.
خاندوزی تاکید کرد: این جلسات باید منجر به یک همکاری دو طرفه بین دولت و بخش خصوصی شود و در نهایت بخش خصوصی به آینده فعالیت خود امیدوار تر باشد و همچنین دولت هم تقویت شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در سال آینده به بیثباتی ارزی غلبه میکنیم، هرچند این موضوع با شرایط تحریم های خارجی و هجمههای دشمن که برای ما وارد می شود، دشوار است.
خاندوزی اذعان داشت: ایجاد بستر و تسهیل فعالیت اقتصادی وظیفه ما دولتیهاست تا بار مضاعف از دوش تولیدکننده و صادرکننده برداشته شود.در وزارت اقتصاد تمام تلاش ما این است که ساعت و روزهای ترخیص کالا از گمرک را هم کاهش دهیم.
خاندوزی در خصوص مشکلات بیان شده در مورد دستورالعمل های ابلاغ شده از پایتخت به مرزنشینان، گفت: استراتژی تمرکز زدایی را بایستی به طور جدی دنبال کنیم؛ معتقدم که بروکراسی پیچیده تمرکزگرا ، باعث شده استان ها به گروگان گرفته شوند، از این رو اختیارات هر استان را بیشتر میکنیم.اخیرا نیز 35 اختیار وزیر اقتصاد و دارایی را به استانها واگذار کردیم.
خاندوزی یادآور شد: وصول 2800 میلیاردی مالیات استان هرمزگان و تخصیص آن به شهرداری و دهیاری ها باعث شکوفایی شهر های هرمزگان شده که خود نوید بخش گام های مثبت طرح های مالیاتی است.
وزیر اقتصاد در ادامه گفت: برنامه های دولت و وزارتخانه در ظاهر پراکنده اند، اما مهره های یک تسبیح هستند. بنابراین بایستی ملاحظات ملی را هم در هر فعالیتی در نظر بگیریم، برای مثال در خصوص واردات ته لنجی ها باید منافع ملی و کشور را هم در نظر بگیریم نه تنها منافع یک استان را.
خاندوزی در پایان خواستار هم صدایی دولت و بخش خصوصی شد و گفت: در دولت و بین نهادها نیز مناقشه است و بخش خصوصی و دولتی برای تسهیل امور و حذف امضاهای طلایی باید همصدایی داشته باشند.
وی در خصوص مالیات تعاونی مرزنشینن گفت: مواردی که در این حوزه و موانع آن بحث شد در اسرع وقت پیگیری می شود و سعی می کنیم برای سال هایی که مالیات آن اظهار نشده یک بخشودگی در نظر بگیریم.
خاندوزی به بخش مشکلات سوخت برخی فعالین اقتصادی اشاره کرد و گفت: دریافت مابه تفاوت حق سوخت سنوات گذشته یک تخلف است که از طرف همه فعالان اقتصادی در این جلسه بحث شد که ما در کنار فعالان اقتصادی خواهیم ایستاد.
وی در ادامه تصریح کرد: در خصوص مالیات بر ارزش افزوده که برای برخی فعالین اقتصادی چندین بار ابلاغ شده، یادآور می شوم که این موضوع از لحاظ وزارت اقتصاد حل شده و مصوبه ای برای آن داریم که پیگیریم که ارزش افزوده های مضاعف برای فعالان اقتصادی ابلاغ نشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در یازده ماه امسال در هر روز یک بخشنامه صادر شده که بخش اعظم آن برای بخش اقتصادی بوده که همین موضوع فعالین اقتصادی را دچار سردرگمی کرده است.
خاندوزی تصریح کرد: پس از این سفر، جلوی ابلاغ بخشنامه های غیرضروری و غیرقانونی را خواهیم گرفت.
وی اظهار داشت: همچنین مشکلی که یکی از فعالان اقتصادی آن را مطرح کرد که حتما از طریق وزارتخانه پیگیری خواهیم کرد تا مرزنشینان و روستاییان برای صدور و دریافت کارت الکترونیک دچار هزینه و رنج مضاعف رفتوآمد نشوند.
انتقال پروندههای مالیاتی شرکتهای بزرگ به داخل استان
خاندوزی همچنین در جمع خبرنگاران در تشریح مصوبات شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در بندرعباس افزود: تقویت گمرکات شرق استان به جهت قابلیت های گمرکی این منطقه در شورای گفت وگو با فعالان اقتصادی مطرح و مقرر شد با فعال شدن گمرکات راکد، بتوانیم رونق اقتصادی را در شرق هرمزگان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به پرونده های مالیاتی راکد سالهای گذشته در استان هرمزگان، اظهارداشت: به طور ویژه در مورد پیله وران، تعاونی های مرزنشینی و بدهی های قبل از سال 1397، مقرر شد سنوات قبل از سال 97 شامل بخشودگی شود. همچنین در حوزه فعالیت های مالیاتی، تسهیلات و بخشودگی ها دستورات خوبی صادر شد.
خاندوزی با تایید مشکلات بانک ها در استان هرمزگان گفت: در مسئله تسهیلات بانکی تولیدکنندگان استان و همچنین تغییراتی که در بخشنامه های گمرکی رخ میداد، گلایه ها و نارضایتی هایی از سوی فعالان اقتصادی استان مطرح شد که قرار است برای بازگشت ثبات و اطمینان خاطر صادرکنندگان، اقداماتی اجرا شود.
وی تصریح کرد: اکثر پرونده های مالیاتی شرکت های بزرگ اقتصادی که در استان هرمزگان فعالیت دارند به داخل استان منتقل شد. تنها دو مورد استثنا وجود داشت که دستورات لازم به رئیس سازمان امور مالیاتی کشور جهت بازگرداندن این پرونده ها هم داده شد و بزودی تعیین تکلیف خواهد شد.
خاندوزی افزود: هزار و 300 میلیارد تومان در سال گذشته مجموعه ارزش افزوده ای بود که امور مالیاتی به شهرداری ها و دهیاری ها پرداخت کرد که این رقم امروز به دو هزار و 800 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: عوارض آلایندگی صنایع هم با کمک سازمان محیط زیست کشور به زودی به ادارات و شهرداری های استان برخواهد گشت که طبق آمار دو هزار میلیارد تومان عوارض آلایندگی، وصول خواهد شد.
خاندوزی در پاسخ به سئوال خبرنگاران در مورد رکود بازار بورس ایران بیان داشت: مسائل بازار سرمایه به جهت اینکه تحلیل های داخلی و خارجی متعددی دارد متفاوت است.
وی با بیان اینکه در دو ماه گذشته فرآیند و مسیر افزایشی در مورد اکثر سهام ها در بازار سرمایه وجود دارد، اضافه کرد: با توجه به بررسی بودجه سال 1402 نگرانی ها و تردیدهایی وجود داشت که امیدواریم با قطعی شدن نرخهای سال آینده، اطمینان به بازار سرمایه بازگردد.