عصر بازار

آخرین ظرفیت مجاز نگهداری ریسک شرکت‌های بیمه

عصر اعتبار- بیمه مرکزی آخرین ظرفیت مجاز نگهداری ریسک و قبولی اتکایی شرکت‌های بیمه را بر مبنای اطلاعات آخرین صورت‌های مالی مصوب تا روز ۲۷ شهریورماه منتشر کرد که طی آن تنها ۶ شرکت مجاز به قبولی اتکایی هستند.

آخرین ظرفیت مجاز نگهداری ریسک شرکت‌های بیمه
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، بر اساس جدول منتشره از سوی بیمه مرکزی، بیمه ایران با 17 میلیون و 775 هزار و 120 میلیون ریال رتبه اول را در ظرفیت مجاز نگهداری ریسک دارد. شرکت های بیمه آسیا با دو میلیون و 874 هزار و 281 میلیون ریال، بیمه البرز با دو میلیون و 719 هزار و 880 میلیون ریال در رتبه های دوم و سوم بالاترین ظرفیت مجاز نگهداری ریسک هستند.

    بیمه پارسیان با دو میلیون و 138 هزار و 224 میلیون ریال و بیمه دانا با دو میلیون و 11 هزار و 311 میلیون ریال در رده های بعدی جدول منتشر شده از سوی بیمه مرکزی درباره ظرفیت مجاز نگهداری ریسک هستند.

    براین اساس، تنها 6 شرکت بیمه ایران، ملت، پاسارگاد، ایران معین، اتکایی ایرانیان و اتکایی امین ظرفیت مجاز قبولی اتکایی دارند و سایر شرکت های بیمه مجاز به قبول اتکایی نیستند. براین اساس بیمه ایران 8 میلیون و 887 هزار و 560 میلیون ریال ظرفیت مجاز قبولی اتکایی دارد. بعد از این شرکت، بیمه ملت با 698 هزار و 376 میلیون ریال در رتبه دوم و بیمه پاسارگاد با 635 هزار و 786 میلیون ریال قرار دارند. این در حالی است که تا تیرماه گذشته ظرفیت مجاز قبولی اتکایی بیمه ملت 558 هزار و 25 میلیون ریال اعلام شده بود و این شرکت در رتبه سوم ظرفیت مجاز قبولی اتکایی بود.

    چهارمین شرکتی که مجوز قبولی اتکایی دارد، بیمه ایران معین است که ظرفیت مجاز قبولی اتکایی آن با افزایش نسبت به ماه قبل از آن به 440 هزار و 424 میلیون ریال رسیده است. این رقم برای ماه قبل 393 هزار و 411 میلیون ریال بود.

    همچنین دو شرکت بیمه اتکایی امین با 869 هزار و 413 میلیون ریال و بیمه اتکایی ایرانیان با 620 هزار و 629 میلیون ریال ظرفیت مجاز قبولی اتکایی دارند. این رقم در حالی اعلام می شود که تیرماه گذشته ظرفیت مجاز قبولی اتکایی بیمه اتکایی ایرانیان 590 هزار و 109 میلیون ریال اعلام شده بود.

    براساس آمار منتشره در جدول بیمه مرکزی، ظرفیت مجاز قبولی اتکایی در قرارداد برای بیمه ایران 355 هزار و 502 میلیون ریال، برای بیمه ملت 27 هزار و 935 میلیون ریال، برای بیمه پاسارگاد 25 هزار و 431 میلیون ریال و برای بیمه ایران معین 17 هزار و 617 میلیون ریال اعلام شده است.

    از سویی، با توجه به مصوبه شورای عالی بیمه، پروانه فعالیت شرکت بیمه توسعه در رشته های بیمه خودرو و زندگی ابطال و در خصوص سایر رشته ها تعلیق شده است. نحوه محاسبه ظرفیت مجاز قبولی اتکایی و قبولی در قرارداد براساس مفاد مندرج در بند 4 ضوابط اجرایی ماده 20 آیین نامه شماره 40.5 به شرح ذیل است:

    قبولی اتکایی: 50 درصد ظرفیت مجاز نگهداری

    قبولی در قرارداد: دو درصد ظرفیت مجاز نگهداری

    نهاد ناظر بیمه ای کشور از بیمه گذاران درخواست کرده علاوه بر مدنظر قراردادن ظرفیت مجاز نگهداری ریسک، به سطح توانگری مالی شرکت های بیمه که توسط بیمه مرکزی تایید و اطلاع رسانی شده نیز به عنوان یکی از معیارهای اصلی در قراردادهای خود توجه کنند.

    بیمه مرکزی توضیح داده است که این جدول برابر با آیین نامه نحوه نظارت بر امور بیمه های اتکایی موسسات بیمه مستقیم و مکمل آن (شماره 55 و 55.1) و ضوابط اجرایی ماده 20 آیین نامه شماره 40.5 مصوب شورای عالی بیمه، تهیه و بروزرسانی شده است. بدین ترتیب تا زمان اعمال تغییرات آتی نصاب های بالا ملاک عمل هستند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی