عصر بازار

در سه ماهه نخست ۲۰۱۹؛

تراز تجاری ایران با اتحادیه اروپا منفی شد

عصر اعتبار- تراز تجاری اتحادیه اروپا با ایران در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به دلیل کاهش شدید واردات این اتحادیه از کشورمان مثبت شده و مازاد تجاری آن به ۰.۸ میلیارد یورو رسیده است.

تراز تجاری ایران با اتحادیه اروپا منفی شد
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به وضعیت تجارت اتحادیه اروپا با ایران و سایر کشورها را بررسی کرده و نوشته است: تراز تجاری اتحادیه اروپا با کشورهای خارج از منطقه، در فصل نخست سال 2019 نسبت به مدت مشابه سال 2018 معادل منفی 24 میلیارد یورو بوده که کسری آن نسبت به فصل اول سال 2018 تشدید شده است.

    صادرات کالایی اتحادیه اروپا (EU 28) به سایر کشورهای خارج از این اتحادیه، در فصل اول سال جاری میلادی معادل 483.6 میلیارد یورو بوده که نسبت به فصل اول سال 2018 حدود 3.1. درصد رشد داشته است.

    واردات این اتحادیه از سایر نقاط جهان به جز 28 کشور عضو نیز 507.6 میلیارد یورو بوده که با رشد 6.1 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2018 مواجه شده است. براین اساس تراز تجاری اتحادیه اروپا در مدت زمان مورد بررسی معادل منفی 24 میلیارد یورو بوده که کسری آن نسبت به فصل اول سال 2018 تشدید شده است.

    با این وجود در مدت زمان مورد گزارش، تجارت اتحادیه اروپا با اعضای خود با رشد 3.9 درصدی نسبت به فصل اول 2018 به 914.3 میلیارد یورو رسیده است.

    تجارت اتحادیه اروپا با ایران

    تراز تجاری اتحادیه اروپا با ایران در سه ماهه اول 2018 دارای کسری و معادل منفی 0.5 میلیارد یورو بوده که به دلیل واردات 2.9 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا (در مقابل 2.4 میلیارد یورو صادرات آن به ایران) بوده است.

    در فصل نخست سال 2019 با کاهش شدید واردات اتحادیه اروپا از ایران (کاهش 92.5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2018) تراز تجاری این اتحادیه با ایران مثبت شده و مازاد تجاری اتحادیه اروپا با ایران در مدت مذکور به 0.8 میلیارد یورو رسیده است. همچنین صادرات اتحادیه اروپا به ایران در این مدت به میزان 56 درصد کاهش یافته است.

    براساس این گزارش، واردات بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ایران در سه ماهه نخست سال 2019 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن کاهش چشمگیری داشته است. کشورهای ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و یونان که در فصل اول 2018 بیشترین واردات را از ایران داشته‌اند، در فصل نخست سال جاری میلادی، هر کدام بالغ بر 95 درصد واردات خود را کاهش داده اند. در این مدت بیش از 42 درصد از واردات آلمان از ایران نیز کاهش یافته است.

    از سوی دیگر صادرات بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا به ایران نیز در این مدت کاهش چشمگیری داشته است. کشورهای آلمان، ایتالیا و فرانسه که بزرگترین صادرکنندگان کالا به ایران در فصل اول سال 2018 بوده اند، در مدت مشابه سال 2019 میزان صادرات خود به ایران را بیش از 50 درصد کاهش داده‌اند.

    بررسی روند تجارت کالایی ایران و اروپا

    در سه ماهه نخست سال 2019 و در گروه محصولات غذایی، واردات اتحادیه اروپا از ایران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 53 درصد کاهش نشان می‌دهد. عامل اصلی این موضوع کاهش واردات آلمان و اسپانیا به عنوان بزرگترین واردکنندگان مواد غذایی از ایران با رشد منفی 64 درصد (سهم منفی 26 واحد درصدی در کاهش 53 درصدی) و رشد منفی 36 درصد (سهم منفی 6.3 واحد درصدی در کاهش 53 درصدی) بوده است.

    از سوی دیگر، صادرات اتحادیه اروپا به ایران در گروه مواد و محصولات غذایی حدود 61 درصد افزایش یافته که افزایش صادرات دو کشور آلمان و فرانسه به ترتیب 52 درصد و 44 درصد بیشترین اثر را در افزایش 61 درصدی داشته اند.

    کشور آلمان بزرگترین وارد کننده مواد خام به جز سوخت از ایران بوده و میزان واردات این کشور در فصل نخست سال 2019 با کاهش 27 درصدی نسبت به فصل نخست سال 2018 مواجه شده است. این کاهش به میزان منفی 15 واحد درصد در کاهش 25 درصدی مجموع واردات اتحادیه اروپا از ایران در این گروه و در مدت مذکور مشارکت داشته است.

    صادرات مواد خام به جز سوخت توسط اتحادیه اروپا به ایران نیز در مدت مذکور 33 درصد کاهش داشته که آلمان به عنوان بزرگترین صادرکننده آن به ایران در میان سایر اعضای اتحادیه اروپا 17 درصد کاهش صادرات داشته است (سهم منفی 7 واحد درصدی در کاهش 33 درصدی).

    در گروه سوخت های معدنی واردات اتحادیه اروپا از ایران در فصل اول 2019 نسبت به مدت مشابه 2018 کاهش 100 درصدی داشته است. در صادرات این گروه توسط اتحادیه اروپا به ایران نیز کاهش 49 درصدی در مدت مذکور مشاهده شده است.

    در گروه محصولات شیمیایی، مجموع واردات اتحادیه اروپا از ایران در سه ماهه نخست 2019 نسبت به سه ماهه نخست 2018 حدود 3 درصد کاهش یافته است. در این میان کاهش واردات ایتالیا و آلمان (به ترتیب 71 درصد کاهش و 31 درصد کاهش) بیشترین اثر را در کاهش صادرات داشته اند اما کشورهای مجارستان، یونان و بلژیک در فصل نخست سال 2019 واردات خود را از ایران افزایش داده اند.

    صادرات این گروه کالایی نیز در مدت مذکور 33 درصد کاهش داشته که مهم ترین عامل آن کاهش 29 درصدی صادرات آلمان به ایران بوده است (سهم منفی 8.2 واحد درصدی از کاهش 33 درصدی کل صادرات اتحادیه اروپا به ایران).

     

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۵ ماه پیش
        آرشیو