عصر بازار

عبور حق بیمه تولیدی جهان از ۵هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸

عصر اعتبار- جدیدترین گزارش موسسه سوئیس‌ری (گزارش سیگما) از تحولات صنعت بیمه جهان در سال ۲۰۱۸ منتشر شد که براساس آن حق بیمه تولیدی جهان برای اولین بار از ۵ هزار میلیارد دلار عبور کرد.

عبور حق بیمه تولیدی جهان از ۵هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایبنا، بر اساس برآورد سوئیس‌ری، در سال 2018 حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در جهان با رشد 1.5 درصدی (با حذف اثر تورم) برای اولین بار از 5 هزار میلیارد دلار فراتر رفت و به نزدیک 5200 میلیارد دلار رسید و بدین ترتیب ضریب نفوذ جهانی بیمه به 6.1 درصد بالغ شد.

    سهم بازارهای پیشرفته از این مقدار حق بیمه 79 درصد و سهم بازارهای نوظهور 21 درصد اعلام شده است.

     نرخ رشد حق بیمه تولیدی در سال 2018 نسبت به سال قبل کاهش قابل ملاحظه‌ای داشت که ناشی از کاهش شدید نرخ رشد بیمه‌های زندگی در نتیجه کاهش حق بیمه تولیدی چین، اروپا و آمریکای لاتین است.

    در سال 2018  نرخ رشد واقعی حق بیمه‌ در رشته زندگی 0.2 درصد و در رشته‌های غیرزندگی 3 درصد بوده است. بدین ترتیب حق بیمه تولیدی در رشته زندگی به 2.8 هزار میلیارد دلار (با سهم 54 درصد) و در رشته‌های غیر زندگی به 2.4 هزار میلیارد دلار (با سهم 46 درصد) افزایش پیدا کرد.

    در سال 2018 حدود یک سوم کل حق بیمه تولیدی بیمه‌های غیرزندگی به بیمه‌های ‌اتومبیل و یک سوم دیگر به بیمه‌های حوادث و درمان اختصاص داشت. پس از این دو رشته، رشته اموال با سهم 17 درصد قرار گرفته است.

    در این میان در بازارهای نوظهور سهم بیمه‌های اتومبیل از بیمه‌های غیرزندگی حدود 44 درصد اعلام شده است. در بیمه‌های زندگی نیز 88 درصد حق بیمه تولیدی به بخش پس‌اندازی و 12 درصد دیگر به بخش ریسک عمر اختصاص داشته است.

    با توجه به غلبه بیمه‌های اتومبیل در ساختار بیمه‌های غیرزندگی و بخش پس‌اندازی در ساختار بیمه‌های زندگی، صنعت بیمه دنیا در آینده با دو چالش کلیدی روبرو خواهد بود. یکی اینکه، در بیمه‌های غیرزندگی نوآوری‌های مربوط به سیستم‌های کمک ‌راننده پیشرفته و ورود اتومبیل‌های خودران به بازار در دهه‌های آینده پتانسیل کاهش حق بیمه‌های اتومبیل را دارد چون تکنولوژی‌های جدید فراوانی و شدت تصادفات و در نتیجه هزینه‌های خسارت را کاهش خواهد داد.

    دوم اینکه، در بیمه‌های زندگی بخاطر کاهش نرخ‌های بهره از یکسو و تغییر مقررات در جهت حرکت به سوی چارچوب‌های توانگری مبتنی بر ریسک از سوی دیگر، فروش بیمه‌های پس‌اندازی بخصوص از نوع سنتی دارای نرخ بهره تضمینی تضعیف خواهد شد.  

    طبق برآورد سوئیس‌ری در سال 2018 بیمه‌گران مستقیم 5 درصد پرتفوی خود را به بیمه‌گران اتکائی در سراسر جهان واگذار کردند. نرخ واگذاری اتکائی در بیمه‌های غیرزندگی 8.4 درصد و در بیمه‌ زندگی 2 درصد بوده است.

    دلیل پائین بودن نرخ واگذاری اتکائی در رشته زندگی تسلط بیمه‌های پس‌اندازی در ساختار این رشته که اتکائی ندارد، اعلام شده است. همانند حق بیمه‌های مستقیم، در زمینه حق بیمه‌های اتکائی نیز ایالات متحده و کانادا در سال 2018 بیشترین سهم را از بازار اتکائی جهان (یک سوم حق بیمه‌های اتکائی غیرزندگی و 53 درصد حق بیمه‌های اتکائی زندگی) در اختیار داشتند.

    نرخ‌های واگذاری اتکائی در رشته‌های اتومبیل بسیار پائین و در حد 4 درصد بوده اما در رشته‌های اموال و مسئولیت بسیار بالا و به ترتیب 16 و 14 درصد بوده است. این نسبت در رشته‌های خاص چون هواپیما، کشتی و مهندسی ‌به بالای 30 درصد نیز رسیده است. این شکاف بین رشته‌های اتومبیل از یکسو و رشته‌های اموال و مسئولیت و رشته‌های خاص از سوی دیگر در بازارهای نوظهور بخصوص چین نسبت به بازارهای پیشرفته شدیدتر بوده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی