عصر اعتبار- براساس آمارها، مجموع سپردههای ریالی و ارزی شبکه بانکی کشور تا پایان آذرماه امسال و به تفکیک استانها به ۱۲ هزار و ۱۲۳ همت رسیده که ۵۷ درصد این سپردهها به تنهایی مربوط به استان تهران است و پس از آن، استانهای اصفهان، خراسان رضوی و فارس قرار دارند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، آمار اخیر بانک مرکزی از کل مانده تسهیلات و سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان آذر ماه سال جاری نشان میدهد که مجموع سپردههای ریالی و ارزی شبکه بانکی کشور در مجموع استانهای کشور به علاوه مناطق آزاد به بیش از 12 هزار و 123 هزار میلیارد تومان رسیده که با کسر سپرده قانونی این سپردهها به 11 هزار و 56 هزار میلیارد تومان میرسد.
در این بازه زمانی، بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده 6996 هزار میلیارد تومان و کمترین مبلغ سپردهها مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با32.1 هزار میلیارد تومان است.
57.7 درصد کل سپردهها در استان تهران
بر این اساس، محاسبه میزان سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری نشان میدهد که 57.7 درصد از کل این سپردهها مربوط به استان تهران است و 42.3 درصد باقی مانده مربوط به 30 استان کشور و همچنین مناطق آزاد است.
این در حالی است که در پایان آبان ماه سال جاری (گزارش پیشین) استان تهران 54.9 درصد از سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری کشور را در اختیار داشت که نشان دهنده افزایش 2.8 درصدی سهم استان تهران نسبت به گزارش قبلی است.
میزان تسهیلات جاری و غیر جاری چه قدر است؟
مانده کل تسهیلات (جاری و غیر جاری) شبکه بانکی در 31 استان و مناطق آزاد، در 9 ماهه امسال تا پایان آذرماه به 9315 هزار میلیارد تومان رسیده که بیشترین مبلغ این تسهیلات مربوط به استان تهران با 5634 هزار میلیارد تومان و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد با 37.6 هزار میلیارد تومان است.
طبق اعلام بانک مرکزی، یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپردهها در استان تهران، مربوط به استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکتها و موسسات تولیدی سایر استانها در استان تهران بوده است، به طوری که عمده فعالیتهای بانکی آنها از طریق شعب بانکها و موسسات اعتباری استان مذکور (تهران) انجام میشود.