عصر بازار

با الکترونیکی شدن امور گمرکی ؛

درآمد گمرک ناگهان ۳۱۰۰ میلیارد تومان زیاد شد

عصر اعتبار- رئیس کل گمرک ایران با اعلام اینکه درآمدها با الکترونیکی شدن امور گمرکی ۳۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است، از احتمال بازنگری بخشنامه واردات خودرو خبر داد.

درآمد گمرک ناگهان ۳۱۰۰ میلیارد تومان زیاد شد
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصراعتبار»، مسعود کرباسیان امروز در نشستی خبری در وزارت اقتصاد به مناسبت هفته دولت در پاسخ به این سئوال که با وجود ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500 سی‌سی و لوکس، اما همچنان شاهد فروش این گونه‌ خودروها در نمایشگاه‌های اتومبیل هستیم، گفت: براساس قوانین، واردات خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی به کشور ممنوع است. در عین حال، هیچ‌گونه مجوز خاصی هم برای واردات این خودروها نداریم و تمام خودروهایی که وارد کشور می‌شود، زیر 2500 سی‌سی است.

    رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه در پنج ماهه نخست امسال تعداد 17 هزار و 778 خودرو به ارزش 42 میلیون و 32 هزار دلار وارد کشور شده است، افزود: این در حالی است که در مدت مشابه در سال گذشته خودروهای وارداتی 36 هزار و 433 دستگاه به ارزش 74 میلیون و 830 هزار دلار بود که بر این اساس، از نظر وزنی با کاهش 48 درصدی طی پنج ماهه گذشته روبرو بوده‌ایم.

    کرباسیان با اشاره به اینکه در حال حاضر خودروهای جدیدتری وارد کشور می‌شود و صرفاً خودروی چینی وارد نمی‌شود، افزود: برآوردها نشان می‌دهد خودروهای لوکس دارای حجم موتوری بیش از 2500 سی‌سی هستند ولی خودروهای لوکس با حجم موتور کمتر از 2500 سی‌سی هم تولید شده‌اند اما دارای ارزش بالایی هستند که از جمله آنها می‌توان به اتومبیل‌های هیبریدی که رنگ عوض می‌کنند و پورشه با حجم موتور 2000، 2200 و 2400 سی‌سی هم وارد کشور می‌شوند، این در حالی است که گمرک هیچ ممنوعیتی برای واردات این‌گونه خودروها ندارد.

    وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه ارزش خودروهای وارداتی به چه میزان تغییر خواهد کرد؟ گفت: بر این اساس حرکت به سمت ارزش کالا به جای حجم موتور در دولت در حال بررسی است، همچنین گمرک این موضوع را با وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری می‌کند که طی آن گمرک پیشنهادات خود را به این وزارتخانه ارائه داده است مبنی بر اینکه خودروهایی که دارای ارزش پایین‌تری هستند و برای مصارف عمومی و طبقات پایین‌تر و دارای تعرفه پایین‌تر می‌باشند، وارد کشور شود. بر این اساس حجم موتور و ارزش خودرو به صورت پیشنهاد برای اتومبیل‌های مختلف به وزارت صنعت از سوی گمرک ارائه شده است و طی هفته‌ جاری نیز جلساتی را برگزار خواهیم کرد. البته ارقام برای خودروهای مختلف، متفاوت خواهد بود. در عین حال، برنامه‌ای هم برای کاهش تعرفه خودرو نداریم.

    معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی در خصوص واردات تلفن همراه به کشور عنوان کرد: میزان و درصد واردات موبایل به کشور به صورت رسمی افزایش یافته است اما واردات موبایل به صورت کالای همراه مسافر و سایر روش‌ها وجود دارد. در عین حال، معطلی‌ها از طریق مبادی رسمی باعث می‌شود که واردات غیررسمی موبایل جذاب شود.

    کرباسیان با بیان اینکه برنامه بارکد تلفن همراه به زودی اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: گمرک با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای فعال شدن موضوع بارکد تلفن همراه اقداماتی را انجام داده است که براساس آن، تلفن‌های همراهی که از مبادی رسمی وارد کشور نشوند، غیرفعال خواهند شد.

    وی خاطرنشان کرد: در چهار ماهه ابتدای امسال 500 هزار دستگاه تلفن همراه به ارزش 10 میلیون دلار وارد کشور شده، این درحالی است که سال گذشته در همین زمان 150 هزار دستگاه وارد کشور شده بود.

    رئیس کل گمرک ایران در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه از زمانی که گمرک الکترونیک فعال شده است، چه میزان به درآمدهای گمرک افزوده شده است؟ گفت: در پنج ماه ابتدای امسال پنج درصد درآمد گمرک نسبت به سال گذشته افزایش یافته و 68 درصد درآمدها محقق شده است. گمرک موظف بود که در این مدت 10 هزار و 400 میلیارد تومان به خزانه واریز کند که 13 هزار و 500 میلیارد تومان واریز کرده و این روند به این دلیل است که مسیر واردات کالا به مسیر رسمی تغییر کرده است.

    کرباسیان همچنین در پاسخ به پرسش مهر در مورد وجود اسکله‌های غیرمجاز گفت: در تمام اسکله‌ها، سازمان بنادر و سایر دستگاه‌های مرتبط، مستقر هستند و چیزی به نام «اسکله غیرمجاز» نداریم. البته ممکن است افرادی بخواهند از طریق لنج‌ها و در «خور»، به صورت غیرمجاز کالا وارد کنند که با آنها برخورد شده و این قضیه مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

    وی همچنین خاطرنشان کرد: از طریق شناسایی توسط بارکدها، واردات تقلبی دارو به کشور از بین رفته است.

    رئیس کل گمرک ایران در مورد روند قاچاق کالا به کشور، گفت: قاچاق کالا به میزان زیادی کاهش یافته، زیرا تصمیمات جدی به ویژه در بحث سوخت اتخاذ و پیمایش و فروش تعادلی سوخت به ویژه در مرزها اجرایی شده است، همچنین در واردات ارقام به سمت مسیر رسمی حرکت کرده است. در عین حال، گمرک و مناطق آزاد، توافقی را انجام دادند که براساس آن، گمرک به صورت آنلاین به مناطق آزاد متصل خواهد شد که  این روند به جلوگیری از قاچاق کالا بسیار کمک خواهد کرد.

    کرباسیان ادامه داد: با اجرایی شدن سیستم APM، ردیابی کالاها از طریق بارکد امکان‌پذیر شده است به نحوی که دو میلیون تولیدکننده به این سیستم متصل هستند که می‌توانند تولید و اصل و بدلی بودن کالا را تائید کنند.

    وی از ارتباط الکترونیکی گمرک با گمرکات 70 کشور دنیا خبر داد و افزود: گمرک دارای 13 دستگاه ایکس‌ری است که در مرزها مستقر کرده که سه دستگاه آن را طی دو سال اخیر خریداری کرده و در گمرکات لطف‌آباد، میرجاوه و بوشهر مستقر شده‌اند. دو دستگاه دیگر هم در راه خرید هستند و در گمرکات پردیسان، پیرانشهر یا آستارا مستقر خواهند شد و پنج دستگاه دیگر نیز نیازمند خریداری است، این در حالی است که ارزش خرید این دستگاه‌ها 16 میلیارد تومان است که به دلیل هزینه بالا، امکان خرید آن سخت است.

    رئیس کل گمرک ایران در ادامه با اشاره به اینکه روند صادرات در گذشته 7 روز بود که در حال حاضر به یک روز کاهش یافته است، افزود: اصلاح قانون گمرکی در دولت مطرح است و سایر روندها در قانون رفع موانع رقابت پذیر مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

    کرباسیان در مورد میزان صادرات و واردات کالا به کشور، گفت: در پنج ماهه ابتدای امسال 38 میلیون و 866 هزار تن کالا به ارزش 48 هزار و 778 میلیارد ریال از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش 5.53 درصدی مواجه بوده است.

    وی همچنین از واردات 13 میلیارد و 858 هزار تن کالا به ارزش 48 هزار و 470 میلیارد ریال با کاهش ارزشی 9.37 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

    رئیس کل گمرک ایران، کشورهای چین، عراق، امارات، هند، افغانستان، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، ایتالیا و مصر را به ترتیب مقصد صادرات پنج ماهه ابتدای کشور اعلام کرد و افزود: ذرت دامی به ارزش 528 میلیون دلار، برنج به ارزش 354 میلیون دلار، کنجاله سویا به ارزش 338 میلیون دلار، لوبیا سویا به ارزش 327 میلیون دلار، دانه گندم به جز دانه دامی به ارزش 291 میلیون دلار و قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری به ارزش 288 میلیون دلار به ترتیب 10 قلم عمده وارداتی به کشور در پنج ماهه ابتدایی امسال بوده‌اند.

    کرباسیان خاطرنشان کرد: میزان ترانزیت خارجی کشور در همین مدت بالغ بر 5.971 هزار تن به ارزش 13 میلیارد و 496 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ارقام بالغ بر 5.332 هزار تن و به ارزش 13.390 میلیون دلار و با تغییرات وزنی حدود 11.98 درصد و ارزشی حدود 0.79 درصد روبرو شده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی