عصر بازار

وزیر جهاد کشاورزی:

بودجه صندوق بیمه جوابگوی حجم خسارت کشاورزان نیست

مشکلی در ارتباط با تأمین و توزیع کالاها نداریم

عصر اعتبار- حجتی گفت: اعتبار هزار میلیارد تومانی صندوق بیمه جوابگوی حجم خسارت وارده به بخش کشاورزی نیست.

بودجه صندوق بیمه جوابگوی حجم خسارت کشاورزان نیست
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصراعتبار» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی اتاق تعاون با اعضای وزارت جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران که امروز صبح در اتاق تعاون ایران برگزار شد، اظهار کرد: با وجود با اینکه مرتب در حال پیگیری نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید هستیم اما هنوز نرخ‌ها اعلام نشده است.

    وی در رابطه با آخرین وضعیت تولید و توزیع کالاها افزود: از لحاظ تأمین و توزیع کالا آنچه که در داخل تولید می‌شود و مابقی از طریق واردات تأمین می‌شود مشکلی نداریم.

    حجتی با اشاره به اینکه تولید مرغ داخل بیش از حد نیاز مصرف است، بیان کرد: افزایش قیمت مرغ تابع قیمت تمام شده است از آنجا که اعتقاد داریم متوسط قیمت مرغ باید بین 9 هزار و 500 تا 10 هزار تومان باشد از این اینرو مرتب با کنترل بازار سعی داریم تا اجحافی در حق مصرف‌کنندگان صورت نگیرد چرا که اگر بنا به هر دلیلی بازار سیاهی ناشی از افزایش تقاضا و مشکلات توزیع ایجاد شود ذخایر خود را به بازار توزیع می‌کنیم.

    وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بحث خسارت‌ها یکی دیگر از مشکلات جدی پیش‌رو بخش کشاورزی است، گفت: سایر بخش‌ها همانند بخش کشاورزی در معرض خطر نیستند این در حالی است که بخش کشاورزی به سبب وسعت عرصه‌ها و آفات بیماری‌ها با مشکلاتی روبروست که این معضل را تنها می‌توان از طریق مدیریت ریسک بهبود بخشید.

    وی ادامه داد: با توجه به افزایش خسارت‌ها در بخش کشاورزی صنعت بیمه باید حمایتی باشد . ضمن آنکه دولت از این بخش باید حمایت جدی داشته باشد چرا که اعتبار هزار میلیارد تومانی صندوق بیمه پاسخگوی حجم خسارت کشاورزان نیست.

    حجتی با اشاره به اینکه توزیع شیر مدارس نیاز به حمایت وزارت جهاد کشاورزی ندارد، تصریح کرد: باتوجه به آنکه بودجه توزیع شیر مدارس در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد از  اینرو این وزارتخانه برای توزیع صنایع لبنی قراردادهایی را منعقد می‌کند.

    وزارت جهاد کشاورزی متولی توزیع محصولات در سطح بازار نیست
    وزیر جهاد کشاورزی در نشست هم‌اندیشی فعالان اتاق تعاون ایران با اعضای وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با شبکه توزیع محصولات در سطح بازار متولی نیست.

    وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی متهم به ایجاد انحصار در واردات نهاده‌های دامی است افزود: در واردات نهاده‌ها هر که سهم بیشتری داشته باشد واردات بیشتری انجام می‌دهد و این موضوع دست ما نبوده که با برنامه‌ریزی سهم برخی از واردکنندگان را افزایش دهیم.

    حجتی ادامه داد: برای حل مشکلات فعلی در نظام تولید راهی جز ایجاد زنجیره از مزرعه تا سفره نداریم چراکه کشورهایی که این راه حل را به کار گرفتند بسیار موفق هستند.

    وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد:راه حل بسیاری از مشکلات و چالش‌هایی که از سوی فعالان مطرح شده  مستلزم ایجاد زنجیره تولید و حضور تعاونی‌ها در بخش‌های مختلف است.

    وی ادامه داد: در فرانسه تعاونی‌ها کشاورزی را می‌چرخانند به طوری که در بحث گل و گیاه، شیر و فرآورده‌های لبنی در هلند تعاونی‌ها مداخله دارند و در ایتالیا نیز سیب، انگور و زیتون در دست تعاونی‌ها است.

    وی با اشاره به اینکه فاصله تولید تا مصرف یکی از رنج‌های اصلی بخش کشاورزی به شمار می‌رود بیان کرد: تعاونی‌ها در بخش توزیع میوه و تره‌بار در بازار بسیار ضعیف و در حد صفر هستند اما به جای آنها دلالان بازار را در دست گرفته‌اند در حالی که ما می‌توانیم با تعاونی‌ها فاصله تولید تا مصرف را کاهش دهیم.

    وزیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: هر چه کالا فسادپذیرتر‌ باشد منطق قیمت بیشتری دارد همان گونه که کالاهایی همچون میوه و سبزی به دلیل فسادپذیری بالا باید به سرعت به دست مصرف‌کننده برسد.

    وی درباره کشت فراسرزمینی‌ افزود: در بحث فراسرزمینی‌ ما ناچار هستیم که به آن بپردازیم و این در حالیست که کشورهای دیگر برای ما فرش قرمز پهن نکردند اما به سبب محدودیت منابع آبی باید کشت محصولاتی‌ را که امکان‌پذیز نیست از طریق کشت فراسرزمینی تأمین کنیم.

    حجتی با اشاره به اینکه منابع آبی کشور محدود است افزود: با توجه به این منابع محدود آب باید دید چه محصولاتی را می‌توان کشت کرد تا مزیّت نسبی برای صادرات داشته باشیم.

    وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به آن که کشت ذرت علوفه‌‌‌ای و دانه‌ای در بهار و تابستان به دلیل تبخیر بالای آب جزء محصولات آب‌بر به شمار می‌رود از این رو ذرت دانه‌ای که امکان تولید آن در داخل را نداریم از طریق واردات تأمین می‌کنیم اما ذرت علوفه‌ای به سبب حجیم بودن امکان واردات آن وجود ندارد و ناچاریم آن را در داخل تولید کنیم.

    این مقام مسئول با اشاره به اینکه کشورهای اوکراین، برزیل و غنا در پرورش ذرت حرف اول در دنیا را می‌زنند، افزود: براین اساس با کشورهای هدف همچون روسیه، قزاقستان، آذربایجان، اوکراین و برزیل در بیش از 300 هزار هکتار  قراردادهای تملک 25 تا 45 ساله به منظور کشت فراسرزمینی ذرت داشته ایم که متاسفانه تا کنون عملیاتی نشده است.

    وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه کمبود تولید شیر خام که از سوی برخی فعالان مطرح شده است صحت ندارد افزود: با توجه به برگزاری جلسات متعدد با شرکت‌‌های بزرگ لبنی و بررسی‌های به عمل آمده به طور متوسط تولید شیر خام 8 تا 10 درصد افزایش یافته است اما این موضوع را نمی‌توان کتمان کرد که امروز قاچاق شیر خشک از کشور انجام نمی‌شود.

    حجتی ادامه داد: زمانی که ما دستور ممنوعیت صادرات محصولات را می‌دهیم خودمان نیز از این موضوع رنج می‌بریم چراکه این تصمیمات به راحتی گرفته نمی‌شود و در برخی مواقع با چیزهایی که امضاء می‌کنیم مخالف هستیم اما نمی‌شود یک طرفه و یک جانبه کار کرد.

    وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه قیمت سیب‌زمینی و گوجه فرنگی در مناطق تولید مرتب در حال ارزیابی است بیان کرد: با اجرای ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی و سیب‌زمینی به طور مرتب قیمت‌ها در مناطق تولید بررسی می‌شود تا اگر از رقمی قیمت پایین‌تر آمد سازمان تعاون روستایی برای خرید وارد میدان شود.

    وی درباره آخرین وضعیت ممنوعیت صادرات خوراک دام گفت: از روزی که جلوی صادرات خوراک دام گرفته شد به آقای مهرفر‌ نامه نوشتم که باید عوارض خروج گذاشته شود اما وظیفه آن بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نیست.

    به گفته وی 80 درصد آنچه از خوراک دام کنسانتره می‌شود ارز 4 هزار و 200 تومانی دریافت می‌کنند و با ارز نیمایی یا آزاد در بازار به فروش می‌رسد.

    حجتی با اشاره به اینکه هم اکنون در شرایط سختی قرار داریم افزود: در شرایط کنونی دشمن در کمین است از یک طرف آنها می‌گویند که سوئیس را برای غذا آزاد گذاشته‌ای و از طرفی می‌گویند بانک کشاورزی تحریم است اما هر کاری کنند ما برای تأمین موادغذایی‌ راهکاری داریم.

    وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در تأمین موادغذایی‌ تاکنون مشکلی نداشته‌ایم افزود: علی رغم تمامی بحث‌ها همچون قحطی و خالی شدن قفسه‌های فروشگاه‌ها در رسانه‌ها مطرح شد اما در تأمین موادغذایی‌ مشکلی نداریم هر چند که اعتصاب کامیون‌داران ما را دچار مشکلاتی کرد اما این گرفتاری‌ها مرتفع خواهد شد.

    وی درباره آخرین وضعیت بحث پیمان‌سپاری ارزی گفت: هیچ یک از جمعیت 80 میلیون نفری حاضر نیستند که سرمایه از کشور خارج شود و همه دل در گرو عکس این موضوع دارند تا تولید افزایش یابد.

    حجتی در پایان تصریح کرد: شورای پول و اعتبار در خصوص بحث پیمان‌سپاری ارزی تأکید داشتند که ارز حاصل از صادرات حتماً به صورت سپرده، اسکناس یا کالا وارد کشور شود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی