عصر بازار

جزئیات جدید از اعطای ارزش مالکانه دارایی‌های صندوق ذخیره فرهنگیان به اعضاء

عصر اعتبار- مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان جزئیات جدیدی از سهیم شدن فرهنگیان در ارزش‌افزوده دارایی صندوق ذخیره فرهنگیان و محاسبه ارزش واقعی دارایی‌های این صندوق را اعلام کرد و از تصویب قطعی طرح ارزش مالکانه در هیئت امنای این صندوق خبر داد.

جزئیات جدید از اعطای ارزش مالکانه دارایی‌های صندوق ذخیره فرهنگیان به اعضاء
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، حمیدرضا نجف پور در نشستی خبری در این باره اظهار کرد: صندوق ذخیره فرهنگیان متعلق به فرهنگیان شاغل و بازنشسته است و در واقع اینها سهامدار صندوق هستند. از سال 74 به این سو، فرهنگیان عضو صندوق شدند و در زمان بازنشستگی بخشی از حقوق خود را دریافت کردند. اعضای فعالی هم داریم که حق عضویت می‌پردازند و علاوه براین، صندوق فعالیتهای اقتصادی هم دارد و منابع تامین مالی‌اش از این محل‌ها تامین می‌شود.

    برخی بدهی‌های صندوق همچنان پابرجاست

    وی افزود: قریب به 60 شرکت در چهار هولدینگ اقتصادی زیرمجموعه داریم. اقدامات خوبی در دوره‌های مدیریتی گذشته صورت پذیرفته، با اینحال این صندوق از حیث سودآوری، ساختار و پرتفوی سرمایه گذاری، بدهی‌های سنگین به مجموعه‌های مختلف چون پتروشیمی‌ها، زیانهای بانک سرمایه و مانند آن داشته و با چالش‌هایی مواجه بوده است که برخی از آنها همچنان پابرجاست.

    نجف پور با بیان اینکه شناسایی و فهم این چالش‌ها و برنامه ریزی برای کاهش آنها در دستورکار قرار گرفت گفت: برای تعیین تکلیف هرکدام از مشکلات گام‌های بزرگی برداشته شده است. برخی از این چالش‌ها بغرنج، پیچیده و انباشته شده‌اند و حل آنها در کوتاه مدت میسر نیست اما برنامه ریزی برای حل مسائل انجام شده و یا در حال انجام است.

    احیای بانک سرمایه در مسیر تصویب نهایی

    مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: به عنوان مثال مسیر طرح احیای بانک سرمایه به خوبی طی شده و به زودی به شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه می‌رود و در مسیر تصویب نهایی قرار دارد. در حوزه اصلاح ساختار سرمایه گذاری با رویکرد آینده نگری اقدامات پایه ای انجام شد و جلساتی با بیش از 70 نفر از نخبگان و فعالان حوزه صنعت و پتروشیمی برگزار شد تا به اتخاذ تصمیمات راهبردی کمک کند.

    نجف پور با اشاره به اینکه در بخش ریسک‌ها و پرونده‌های حقوقی که ارزش ریالی آن بین 13 تا 17 هزار میلیارد تومان  بود در بخش حقوقی بررسی و گام‌هایی در جهت تعیین تکلیف این پرونده‌ها برداشته شد گفت: برای حل پرونده‌ها و مدیریت ریسک‌های حقوقی از ظرفیت نهادهای مرتبط و به ویژه دستگاه قضا بهره گرفته‌ایم.

    تاخیر طولانی در محاسبه و تحویل ارزش مالکانه دارایی‌های صندوق به اعضاء


    وی به تاخیر طولانی مدت در محاسبه و تحویل ارزش مالکانه دارایی‌های صندوق به اعضا به عنوان یکی از چالش های صندوق اشاره و اظهار کرد: همکاران ما 10 سال است منتظر تحقق این موضوع بوده‌اند. در سال‌های گذشته به 1.5 میلیون نفر عضو صندوق گفته شد علاوه بر اینکه در زمان بازنشستگی مبلغی را دریافت می‌کنید باید ارزش افزوده دارایی‌های صندوق نیز محاسبه و به شما داده شود. به این تکلیف قانونی در سال های گذشته عمل نشد، هرچند اقداماتی در این باره به ویژه در پنج سال گذشته انجام شده است.

    مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: باید بررسی کرد که چرا این تاخیر چندساله اتفاق افتاده است. با مرور مستندات و مصوبات می‌توان گفت که آنها در مسیر اجرا با مشکلاتی مواجه بوده‌اند از جمله اینکه شیوه‌ها و استانداردهای گوناگونی برای محاسبه ارزش روز یک دارایی وجود دارد و باید شرایط مختلفی برای بورسی شدن دارایی‌ها احراز شود. امکان بورسی شدن برای برخی شرکت ها به دلایلی چون تعدد پرونده‌های حقوقی و دیگر مشکلات و چالش‌هایی که داشتند فراهم نبوده است.

    شیوه نهایی محاسبه و تحویل این ارزش مالکانه به تصویب هیئت امنای صندوق ذخیره رسید

    حتما معلم طبق قانون به سهام خودش می رسد


    نجف پور افزود: بعد از تعیین و تقویم ارزش، باید ارزش افزوده را به اعضاء تحویل داد که در این بخش هم مشکلات قانونی وجود داشت. مباحث مربوط به مالیات هم مطرح بوده است و حقوق سهامداران چندان رعایت نمی‌شد. به همین دلایل بود که کار در سال‌های گذشته به طور خوبی پیش نرفت.

    وی با بیان اینکه با استقرار دولت سیزدهم، تصمیم خوبی اتخاذ و کارگروه ویژه‌ای شکل گرفت و 1500 نفر ساعت جلسات کارشناسی برگزار و آسیب شناسی تمام شیوه‌های 10 سال گذشته انجام و موانع اجرا مشخص شدند گفت: 10 روش علمی برای محاسبه ارزش مالکانه استخراج شد و در نهایت هفته گذشته، شیوه نهایی محاسبه و تحویل این ارزش مالکانه به تصویب هیئت امنای صندوق ذخیره رسید.


    مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان مزیت‌های این طرح را برشمرد و گفت: شفاف سازی برای اعضاء صورت گرفته تا فرهنگیان مطلع می‌شوند که چه سهمی از ارزش مالکانه خواهند داشت. حتما معلم در قالب نظام‌های تعریف شده طبق قانون به سهام خودش می رسد. معلمی که بعد از بیست و اندی سال بازنشسته می‌شود می تواند سهامش را خودش مدیریت کند و درباره آن تصمیم بگیرد. امکان تبدیل دارایی به وجه نقد را دارد و قابلیت نقدشوندگی خواهد داشت.

    رابطه حقوقی اعضا با صندوق تقویت می‌شود

    شماری از شرکت‌ها تا یکسال دیگر بورسی می‌شوند

    نجف پور ادامه داد: یک نکته این است که اگر ارزش مالکانه اعطا شود رابطه حقوقی اعضاء یا صندوق قطع می‌شود، اما ما حتما به دنبال تقویت این روابط هستیم. ممکن است کسی برگه سهام داشته باشد اما رغبت خروج از صندوق را نداشته باشد. 10 طرح تشویقی طراحی کرده و به تدریج آنها را اجرا می‌کنیم.

    وی با بیان اینکه شماری از شرکت‌های ما تا یک سال دیگر بورسی می‌شوند و به محض آنکه بورسی شوند تعیین سهم مالکانه انجام خواهد شد گفت: تحویل ارزش که برگ سهام یا وجه نقد است در یک سال آینده که شرکت‌ها تک به تک وارد بورس می‌شوند انجام و به معلمان اعطا می‌شود.

    وی ادامه داد: مقدمات لازم برای ورود 9 شرکت به بورس را انجام دادیم و بورسی شدن شرکت‌ها را پیش می‌بریم.

    واریز 1232 میلیارد تومان سود در سال جاری به حساب اعضاء

    متوسط دریافتی معلمان در زمان بازنشستگی اعلام شد

    مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در بخش دوم این نشست خبری به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد و با بیان اینکه 1232 میلیارد تومان در سال جاری سود به حساب اعضای صندوق واریز شده است گفت: متوسط دریافتی معلمان در زمان بازنشستگی از صندوق 32 میلیون تومان و سقف دریافتی 105 میلیون تومان است. این مبالغ بر حسب حق عضویت و سنوات عضویت متفاوت است.

    توافق برای فروش لیزینگی چندهزار خودرو در آینده نزدیک


    نجف‌پور از توافق برای فروش لیزینگی چندهزار خودرو در آینده نزدیک خبر داد و گفت: طرح‌های خرید لوازم خانگی و مانند آن در ردیف برنامه‌های خدماتی و رفاهی ما قرار گرفته است. در بخش مسکن نیز هولدینگ مسکن در حال برنامه ریزی برای ایجاد نهضت مسکن است.

    وی با بیان اینکه سه هزار و 60 میلیارد تومان طلب قطعی از دولت داریم اظهار کرد: برای وصول مطالبات با دولت مذاکراتی داشته‌ایم. همچنین یکی از زوایای طرح احیای بانک سرمایه، افزایش سرمایه بانک به 10 هزار میلیارد تومان است.

    مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در پاسخ به پرسش‌های ایسنا پیرامون ارزش مالکانه دارایی‌های این صندوق از جمله مشمولان و نحوه اولویت بندی تحویل این سهام، شروط اعطای ارزش افزوده، سقف و کف دریافتی فرهنگیان از محل ارزش مالکانه گفت: فرمول مالی مربوطه تصویب شده است و براساس آن مشخص می‌شود که که هرعضو چقدر سهم خواهد برد اما درباره شرایط اعطا که آیا فقط مختص بازنشستگان است یا شاغلان؟ باید گفت که ما اولویت بندی نداریم، اما بین دو گروه بازنشسته‌ها و شاغلان تفکیک کرده‌ایم براین اساس آنها که بازنشسته شدند و فقط ارزش مالکانه باید از ما بگیرند در اولویت اول هستند.

    نجف پور ادامه داد: سهم اعضای فعال احصاء می‌شود، اما تا زمانی که عضو هستند و بازنشسته نشده‌اند به آنها اعطا نمی‌شود. درباره سقف و کف دریافتی نیز باید گفت با توجه به اینکه تقویم ارزش مالکانه داریم، باید ارزش تک تک شرکتها احصاء شود و تا استخراج نشود نمی‌توانیم بگوییم متوسط سهم مالکانه چقدر خواهد بود. ارزش اسمی و دفتری دارایی‌ها مشخص است، اما ارزش روز دارایی را فعلا نمی‌توان گفت.

    وی با بیان اینکه درحال حاضر 760 هزار بازنشسته داریم گفت: تا کنون از 60 شرکتی که داریم پنج شرکت بیمه معلم، بازرسی و مهندسی، ایران ارقام، ماشین سازی اراک و بانک سرمایه بورسی شده‌اند و فرایند ورود 9 شرکت دیگر به بورس نیز در حال انجام است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی