عصر اعتبار- وزیر ارتباطات معتقد است هوش مصنوعی موجب تحولات مهمی در زمینههای مختلف شده که اگر به آن توجه نشود از ما عبور خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبنا، سید ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، اظهار کرد: بشر همواره در تلاش بوده تا یکجانشینی را در نزدیکی منابعی که به آن نیاز دارد، انجام دهد. بر همین اساس برای اولین بار یکجانشینی در کنار رودخانهها و منابع آب شکل گرفت. با یکجانشینی بشر، حمکرانی محلی شکل گرفت. به مرور زمان با پیدایش صنایع مختلف مسئله حکمرانیهای منطقهای شکل گرفت و با محوریت انقلابهای صنعتی حکمرانی ملی و در نهایت حکمرانی جهانی شکل گرفته است. تلاش انسانها برای نگاه منفعلانه در برابر فناوری و تقابل با آن هیچگاه جواب نداده است.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که امروزه در مورد آن بسیار صحبت میشود، هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی موجب تحول در زمینههای مختلف بسیار مهم است و اگر به آن توجه نکنیم از ما عبور خواهد کرد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: انقلاب صنعتی چهارم از منظر مجمع جهانی اقتصاد 8 بعد مختلف دارد که یکی از آنها مسئله تغییرات شغلی و مهارتهای انسانی است. باید بپذیریم بخشی از اشتغال از بین میرود، اما از طرفی اشتغال جدیدی نیز ایجاد میشود؛ اینکه تراز اشتغال در مواجهه با هوش مصنوعی منفی است، گزاره درستی نیست.
هاشمی اظهار داشت: ابعاد بعدی تغییر در ماهیت نوآوری و سنجش کارآمدی، عمیقتر شدن نابرابریها به واسطه تکنولوژیهای جدید، تغییر در مفهوم حکمرانی و ساختار حکومتها، تغییر در ماهیت تعارضها و جایگزینی مفهوم جدید از امنیت، تغییرات بنیادی در کسب و کارها، ترکیب و ادغام فناوریها و علوم مختلف و تغییر بزرگ در اخلاق و هویت انسانی است. اگر به ابعاد مختلف تغییرات در انقلاب صنعتی چهارم توجه نکنیم و از آن عقب بمانیم، تنها مصرفکننده خواهیم بود و آسیب خواهیم دید.
وی تاکید کرد: در آینده انقلاب چهارم صنعتی و شروع انقلاب پنجم صنعتی حوزه ارتباط موثر بسیار مهم است. در این مرحله باید کسبوکارها خودشان را جای مشتری بگذارند و با نگاه مشتری خدمات خود را طراحی و ارائه کنند.
وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: در حوزه هوش مصنوعی، در گذشته گفته میشد که تلاش میکنیم تا دادهها را جمعآوری کرده و از آن الگویی را به دست آوریم که از آن برای ارائه خدمات به مشتری استفاده کنیم. این مسئله دیگر موضوعیت ندارد. پس از کرونا متوجه شدیم که سطح نیاز به ارائه خدمات، بین افراد مختلف جامعه برابر نیست و باید خدمات مبتنی بر سطوح مختلف جامعه تعریف شود. برای این مسئله نیازمند پردازش دقیقتری از دادهها و اطلاعات هستیم.
وی یادآور شد: مبحث مهم بعدی مصرف انرژی است. با توسعه فناوریها اگر چه تلاش شده از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنیم، اما با افزایش انرژی مواجه شدهایم. موضوع بعدی نیز مساله بسیار ضروری و مهمی بهنام اتصال (Connectivity) است؛ به دلیل اینکه داده آنرا نیاز داریم تا مسیر پیشرفت در زمینههای مختلف را طراحی کنیم.
هاشمی در ادامه گفت: هندوستان بیشترین سرمایهگذاری در زمینه هوش مصنوعی را در جهان دارد و بعد از آن کرهجنوبی بیشترین سرمایهگذاری را داشته است. با این حساب در آینده شاهد رشد بیشتر هند و گسترش بیشتر نقش این کشور در اقتصاد جهانی خواهیم بود.
وی افزود: موضوع بعدی ترندهای بانکداری دیجیتال در دنیاست. فیلترشکنهایی که روی گوشیهای ما نصب شده (به خصوص رایگانها) باعث شده امنیت شبکه بانکی کشور مورد تهدید قرار بگیرد. اگر از بحث امنیت در این حوزه غافل شویم، نمیتوانیم به توسعه برسیم و سبب سلب اعتماد مشتریان میشود.
وزیر ارتباطات ادامه داد: توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی (ابری)، زیست بوم هوش مصنوعی و نظام هوشمند اطلاعات سلامت از نکات موجود در قانون هفتم محسوب میشوند. اکنون پیشنویس سند حکمرانی داده آماده است و کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت یکی از مواردی است که اگر به درستی از آن استفاده شود میتواند خیلی راهگشا باشد.
هاشمی یادآور شد: نگاه وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه ما به جای بنگاهداری، بنگاه سازی میکنیم نیز نگاه بسیار ارزشمندی است.
https://www.ibena.ir/000hyc