عصر بازار

سود میلیارد دلاری حج برای صرافی‌های عربستان

عصر اعتبار- حجم مبادلات ارزی زائران حج امسال با ۸۰ درصد افزایش، به ۶.۶ میلیارد دلار رسید؛ اتفاقی که سود هنگفتی را نصیب صرافان عربستانی کرده است.

سود میلیارد دلاری حج برای صرافی‌های عربستان
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، فعالیت‌های تجاری و مبادلات صرافی‌های محلی با هجوم عظیم زائران خارجی در حج امسال، پس از سه سال وقفه به دلیل محدودیت‌های همه‌گیری ویروس کرونا، به بالاترین سطح خود رسید و معاملات صرافی‌ها با افزایش 80 درصدی همراه شد و در این میان، دلار بیشترین تقاضا را در ایام حج داشت.

    به گفته صاحبان چندین صرافی، دلار آمریکا همچنان پرمعامله‌ترین ارز در مبادلات، در بین زائرانی است که از سراسر جهان به این سفر معنوی آمده بودند. «صلاح‌الدین صالح کاکی» ـ صاحب یک صرافی ـ به روزنامه عکاظ سعودی گفت که موسم حج، کمک قابل توجهی به قدرت تجارت مبادلات ارزی در این کشور می‌کند. حجم سالانه بازار مبادلات ارزی در موسم حج جاری 25 میلیارد ریال است و سود کلانی را نصیب صرافی‌ها می‌کند و درآمد سالانه آن حدود 450 میلیون ریال سعودی (1.678 میلیارد دلار) برآورد می‌شود؛ زیرا شرکت‌ها و مؤسسات صرافی با حدود 50 ارز بین‌المللی معامله می‌کنند.

    این صراف سعودی همچنین گفت: حجم معاملات در بازار ارز در ایام حج امسال بسیار بهتر از سه سال گذشته بوده است و در پی برطرف شدن تمام اقدامات پیشگیرانه و پروتکل‌های پیشگیرانه مربوط به بیماری همه‌گیر کرونا، مبادلات صرافی‌ها با توجه به افزایش 80 درصدی زائران، شاهد افزایش 80 درصدی نیز بود.

    پس از توقف ورود حجاج به دلیل ممنوعیت سفر توسط دولت عربستان سعودی برای زائران خارجی، مبادلات پولی یکی از بخش‌هایی بود که بیشترین آسیب را دید. اگرچه موسم حج سال 2022 بازگشت خوبی را برای زائران رقم زد، اما صرافی‌ها در سال جاری به طور کامل به حالت عادی بازگشته‌اند. تعداد زائران خارجی که برای ادای حج در سال گذشته وارد عربستان شده‌اند کمی بیش از نیمی از حجاج امسال بوده است.

    دلار همچنان پرمعامله‌ترین ارز در میان زائران حج است، پوند در رتبه دوم و روپیه هند و پاکستان در رتبه سوم قرار گرفته است. پس از آن‌ها ارزهای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس قرار دارد.

    به گفته صرافان عربستانی، دو دلیل عمده برای محبوبیت دلار در بین سایر ارزها در بازار مبادله پول وجود دارد؛ نخست این‌که نرخ دلار در برابر ریال سعودی ثابت است و ثانیاً برخی از کشورهایی که شاهد درگیری‌های داخلی و مسائل دیگر هستند ترجیح می‌دهند به جای ارز رسمی خود از دلار استفاده کنند. برخی ارزها هم هستند که به دلیل پایین بودن نرخ آن‌ها، در ایام حج امسال بین صرافی‌ها خرید و فروش نشدند.

    مناسک حج امسال در حالی از تاریخ 26 ژوئن تا اول جولای (5 تا 10 تیرماه) برگزار شد که بنابر اعلام مقامات عربستانی امسال شاهد بزرگترین حج در دوران پس از کرونا بودیم و در مجموع 1.8 میلیون نفر به این سفر رهسپار شدند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی