عصر بازار

رفع موانع برای دریافت تسهیلات، زمینه‌ساز حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی در تولید می‌شود

عصر اعتبار- رئیس اتاق اصناف تهران گفت: رفع موانع تولید به ویژه در بخش دریافت تسهیلات خود می‌تواند زمینه‌ساز افزایش تولید و تکمیل زنجیره ارزش در کشور شود.

رفع موانع برای دریافت تسهیلات، زمینه‌ساز حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی در تولید می‌شود
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از باشگاه خبرنگاران، گفت‌وگوی ویژه خبری امشب به موضوع نقش اصناف در مردمی سازی اقتصاد با حضور رستگار رئیس اتاق اصناف تهران، بنا نژاد دبیر کل اتاق اصناف ایران و ایوب فصاحت سرپرست اتاق تعاون روستایی پرداخت.

    در این برنامه رستگار رئیس اتاق اصناف تهران  با بیان اینکه اصلی ترین نقش تولید کشور بر عهده اصناف و اتحادیه‌ها است گفت: رشد و جهش تولید نیازمند توجه ویژه بخش خصوصی است و  در حال حاضر مهم ترین مسئله کشور تولید است چراکه اگر به این بخش توجه شود ما شاهد افزایش اشتغال در کشور هم خواهیم بود.

    وی ادامه داد: تولید در کشور نیازمند ابزارهای لازم از جمله تسهیلات و رفع موانع است که اگر به این موضوعات توجه شود بخش عمده ای از مشکلات در حوزه اقتصاد برطرف خواهد شد. در حال حاضر یکی از  موانع اصلی در این بخش تامین مواد اولیه است که دولت باید امسال متناسب با این شعار در تامین مواد اولیه به بخش خصوصی و تولیدکنندگان کمک کند.

    او ادامه داد: در حال حاضر مهم ترین مشکل در بین تولیدکنندگان فضای مبهم در آینده پیش روی آنها است و بسیاری از آنها در حال حاضر نمی دانند که در آینده چه اتفاقی برای آنها رخ خواهد داد و آیا آنها می توانند کالاهای که تولید کرده اند را با همان قیمت  تمام شده به فروش برسانند.

    رستگار اظهار کرد: بسیاری از قوانین در حوزه تولید بدون اطلاع بخش خصوصی به تصویب می رسد و بسیاری از تولیدکنندگان بعد از ابلاغ از این قوانین مطلع می شوند. بنابراین این ابلاغ های دستوری خود باعث شده که فضای کار برای آنها سخت شود و این قوانین دستوری برای آنها مشکل ساز شود.

    در ادامه این برنامه محمود بنانژاد دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: در چند سال اخیر  همواره صحبت از  اقتصاد بوده که مقام معظم رهبری هم بر این موضوع تاکید داشته اند. بنابراین امسال هم با توجه به شعار رهبری مشارکت مردمی در اولویت قرار گرفته است و در این بخش نقش اصناف حوزه وسعی از اقتصاد را در برگرفته است.

    وی ادامه داد: در حال حاضر  3 میلیون و 200 هزار واحد صنفی در کشور داریم که از این تعداد  600 هزار واحد تولیدی در بخش های مختلف از جمله  مواد غذایی ،پوشاک ، کیف و کفش است که در بخش تولید نقش آفرینی می کنند.

    او اظهار کرد: در صورتی که بخواهیم تولید را تقویت و رشد دهیم حمایت از واحدهای صنفی خرد باید در اولویت قرار گیرد و از سوی دیگر برای تامین منابع اولیه و سرمایه در گردش آنها باید دولت بتواند موانع را برطرف کند.

    بنانژاد به راه اندازی شهرک‌های صنفی و تولیدی در اطراف کلان شهر‌ها اشاره کرد و گفت: در راستای تقویت بخش خصوصی شهرک‌های صنفی غیردولتی را راه اندازی کرده ایم که بسیاری از این شهرک‌ها می‌توانند از خدمات مشترک در بخش‌های تولیدی بهره‌مند شوند. در حال حاضر در حال رفع استعلام‌های ساخت این شهرک‌ها هستیم چراکه برای راه اندازی این شهرک‌ها نیاز به 23 استعلام داریم.

    او افزود: امسال بسیاری از نقش‌های تولیدی با حمایت از بخش خصوصی پر رنگ‌تر می شوند چراکه در حال حاضر 400 اتاق اصناف در کشور و 7 هزار و 600 اتحادیه داریم که این اتحادیه ها می‌توانند به دولت کمک کنند و در حال حاضر شهرک‌های صنعتی می‌توانند بسیاری از مشکلات برای تولیدکنندگان را در کشور برطرف کنند.

    بنانژاد گفت: اصناف به عنوان آخرین حلقه زنجیره تولیدی و توزیع کالا هستند و به نوعی ویترین کالا‌های تولیدی هستند که می‌توان با اهمیت به حوزه ساخت داخل و فرهنگ سازی در سطح جامعه برای خرید و حمایت از کالای تولید داخل نقش اصناف را در بازار کالا‌های تولیدی پررنگ‌تر کنیم.

    در ادامه ایوب فصاحت سرپرست تعاون روستایی گفت: توانمند سازی بازرگانی در حوزه شبکه روستایی و حمایت دولت از کشاورزان و ایجاد یک بازاریابی قوی در حوزه محصولات کشاورزی خود می‌تواند زمینه ساز افزایش تولید در این بخش شود.

    وی افزود:  نظام بهره برداری در این بخش  باید کلان باشد و بیش از 80 درصد از نظام بهره برداری خرد و دهقانی است که باید این نظام را به کلان‌تر تبدیل کنیم تا 9 هزار تشکلی که در این بخش حضور دارند بتوانند تولیدات خود را عرضه کنند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی