عصر بازار

تنبیه سپرده‌گذاران مدت‌دار برای برداشت قبل از سررسید!

عصر اعتبار- در پی ابلاغ اخیر بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور که طبق آن نیم درصد از سود سپرده سرمایه گذاری مدت‌دار درصورت برداشت قبل از سررسید کم می‌شود، دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی معتقد است که این اقدام تنبیهی برای سپرده‌گذاران است تا دقت کنند براساس مدت زمان تعیین شده، سپرده گذاری کنند که مجبور نشوند قبل از سررسید پول خود را از بانک‌ها خارج کنند.

تنبیه سپرده‌گذاران مدت‌دار برای برداشت قبل از سررسید!
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرده است تا افرادی که سپرده سرمایه‌گذاری مدت دار در بانک‌ها دارند و بخواهند زودتر از موعد سپرده خود را از بانک بردارند، نرخ سود علی‌الحساب سپرده  سرمایه‌گذاری آن‌ها مطابق با دوره ماندگاری آن با 0.5 درصد تعیین شود.

    در این زمینه، محمدرضا جمشیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه با افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی، نرخ سود سپرده یکساله 16 درصد شده است؛ زمانی که در بانکی سپرده یکساله با نرخ 16 درصد داشته باشید و با گذشت هفت ماه احتیاج به پولتان پیدا کنید که در پی آن بخواهید پولتان را از بانک پس بگیرید؛ در این مدت سود 16 درصد برای سپرده شما محاسبه شده است.

    وی افزود: بنابراین، به نوعی شما سپرده شش ماهه باز کرده‌اید که سپرده شش ماهه نرخ سود آن 12 درصد است و وقتی می‌خواهند سود سپرده‌تان را  حساب کنند، آن را 12 درصد را درنظر می‌گیرند که با ابلاغ این بخشنامه 0.5 درصد از آن درصد سود کم می‌شود.

    دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی ادامه داد: سرانجام، تفاوت شش ماهی که سود سپرده شما 16 درصد بوده را با نرخ 11.5 درصد  حساب و از پول شما کم می‌کنند و باقی مانده سپرده را به شما بازمی‌گردانند.

    وی درباره هدف این اقدام بانک‌ها، توضیح داد: از آنجا که بانک‌ها روی سپرده‌های مردم به خصوص از نوع مدت‌دار آن حساب باز می‌کنند و از آن‌ها در زمینه اعطای تسهیلات استفاده می‌کنند؛ اگر شما در بانکی پس انداز یکساله داشته باشید، بانک‌ها آن را صرف تسهیلات دهی یکساله می‌کنند و در صورتی که سپرده‌گذار بخواهد پول خود را زودتر از موعد پس بگیرد، پول مصرف شده است.

    جمشیدی در پایان اضافه کرد: این بخشنامه بانک مرکزی به نوعی تنبیه 0.5 درصدی برای کسی است که می‌خواهد سپرده گذاری کند تا دقت کند که براساس مدت زمان تعیین شده، سپرده گذاری کند. پیش از این، تنها سپرده یکساله و کوتاه مدت داشتیم اما اکنون که سپرده سه ماه، شش ماهه داریم این به معنی این است که سپرده‌گذاران باید براساس مدت زمانی که پول خود را نیاز ندارند، سرمایه‌گذاری کنند تا مجبور نشوند قبل از سررسید پول خود را از بانک‌ها خارج کنند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار