عصر اعتبار- با اجرای ۱۴ هزار طرح اشتغال روستایی از سوی صندوق کارآفرینی امید ۴۴ هزار شغل ایجاد شده است. اقتصاد روستا از دغدغه های مهم دولت سیزدهم به شمار می رود و پیش بینی می شود در سال آینده از محل توزیع منابع اشتغالزایی ۳۰ درصد سهم اشتغال روستایی باشد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، طرح اشتغال روستایی به دنبال مجوز مجلس در برداشت 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد طرحهای اشتغال در مناطق روستایی و عشایری به اجرا درآمد و مقرر شد معادل ریالی آن از محل منابع داخلی بانکها به حساب موسسات عامل واریز شود.
بر همین اساس به صندوق توسعه ملی اجازه داده شد با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یک میلیارد و 500 میلیون دلار از منابع صندوق را به صورت قرض الحسنه نزد بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید در بخش کشاورزی سپردهگذاری کند تا این منابع برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری هزینه شود.
در همین راستا صندوق کارآفرینی امید 14 هزار طرح روستایی را در بخش های توسعه ای، تکمیلی و ایجادی به اجرا درآورده که به ایجاد 44 هزار شغل با 5500 میلیارد تومان سرمایه گذاری منجر شده است.
نعمت الله رضایی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در گفت وگو با ایسنا می گوید: این 14 هزار طرح اشتغالزا در مناطق روستایی و با محوریت استان های بوشهر، ایلام، مرکزی، خوزستان، گلستان و اصفهان از محل تسهیلات قرض الحسنه به بهره برداری رسیده است.
به گفته وی برای ایجاد این طرح ها 2760 میلیارد تومان هزینه شده و بیش از 5500 میلیارد تومان سرمایه در مناطق روستایی فعال شده است.
رضایی رونق اشتغالزایی در روستاها را در اولویت صندوق کارآفرینی امید عنوان کرده و می افزاید: در قالب تفاهم نامه با نهادهای اجرایی از طرح های کوچک مقیاس، زودبازده و معیشت محور در روستاها حمایت کرده ایم.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید می گوید: ابتدای سال تاکنون بیش از 37 هزار طرح در کشور از حمایت صندوق بهره مند شده اند و برای این طرحها بیش از 6000 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
به گفته وی با اختصاص تسهیلات مذکور بیش از 20 هزار میلیارد تومان سرمایه به بخش تولید وارد شد و این بخش را به بخشی فعال و مولد تبدیل کرد.
بر اساس اعلام معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اهمیت توجه به جامعیت و یکپارچگی توزیع منابع اشتغالزایی در بودجه کشور در دستور کار قرار گرفته و پیش بینی میشود در سال آینده بیش از 100 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه ایجاد شود که از این میان بیش از 30 درصد سهم اشتغال روستایی خواهد بود.
پیش از این معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ایجاد 290 هزار شغل در طرح اشتغال پایدار روستایی از ابتدای سال 1397تا 1401 خبر داده بود.
اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به عنوان یکی از برنامه های موثر دولت در کاهش مهاجرت از روستاها به شهرها و کلان شهرها، توسعه و آبادانی مناطق روستایی، ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان جویای کار، درآمدزایی برای خانوارهای روستایی و کاهش نرخ بیکاری در مناطق محروم و کم برخوردار اثرگذار بوده است.