عصر بازار

ابلاغ خط اعتباری ۳ هزار میلیارد تومانی به استان ها

عصر اعتبار- معاون تعاون وزارت کار خبر از تشکیل ۱۰۱ شرکت تعاونی دانش بنیان داد و گفت:خط اعتباری ۳ هزار میلیارد تومانی در مجلس تصویب شده است که شیوه‌نامه اجرایی آن هفته قبل به استان‌ها ابلاغ شد.

ابلاغ خط اعتباری ۳ هزار میلیارد تومانی به استان ها
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از تسنیم، مهدی مسکنی، معاون تعاون وزارت کار در حاشیه همایش توسعه صادرات بخش تعاون در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی اشتغال در سال جاری گفت: قرار شده است که 25 درصد از تسهیلات تکلیفی دولت به بخش تعاون اختصاص پیدا کند.

    وی با بیان اینکه  سیاست دولت در زمینه لایحه برنامه هفتم در بخش تعاون افزود: این سیاست ها این است که احکام مربوط به تعاون در قوانین برنامه‌های 5 ساله توسعه در برنامه هفتم هم تمدید شود، البته اصرار داریم در قالب احکام دائمی برای توسعه بخش تعاون در برنامه هفتم گنجانده شود.

    مسکنی خبر از خط اعتباری 3 هزار میلیارد تومانی در سال جاری داد که  در مجلس تصویب شده است که شیوه‌نامه اجرایی آن هفته قبل به استان‌ها ابلاغ شد.

    معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد سهم بخش تعاون از حساب‌های پیشرفت و عدالت استانی اظهار داشت: طبق مصوبه شورای عالی اشتغال باید یک چهارم تسهیلات تکلیفی دولت به بخش تعاون اختصاص یابد که از تسهیلات حساب پیشرفت و عدالت هم به همین میزان به بخش تعاون اختصاص خواهد یافت.

    وی ادامه داد: سال گذشته برای اولین بار مبلغ 30 هزار میلیارد تومان توسط 24 بانک تسهیلات به بخش تعاون اختصاص داده شد که این رقم علاوه بر 2 هزار میلیارد تومان قبلی بوده است.

    مسکنی در مورد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در قالب تعاون گفت: در استان کرمانشاه و در پهنه غرب کشور یک الگوی اجرایی برای تعاونی‌های دانش بنیان در نظر گرفته و خط اعتباری برای آنها اختصاص دادیم. در این زمینه 101 شرکت تعاونی دانش بنیان تشکیل شده است که از معاونت علمی فناوری رئیس جمهور هم مجوز گرفته‌اند.

    معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد تعاونی‌های بانوان اظهار داشت: 10 هزار شرکت تعاونی بانوان در کشور وجود دارد که حضور بانوان در نمایشگاه دستاوردهای تعاونی و خط اعتباری که برای تعاون در نظر گرفته می‌شود، پررنگ دیده شده است. همچنین در سند توسعه تعاون مقرر شده 25 درصد تسهیلات تکلیفی به تعاونی‌ها اختصاص داده شود.

    * یک میلیون و 747 هزار فرصت شغلی در بخش تعاون

    وی اضافه کرد: بخش تعاون دارای یک میلیون و 747 هزار فرصت شغلی است که تعاونی‌های فراگیر برای دهک‌های یک تا سه درآمدی تشکیل شده‌اند و برای اولین بار 11 هزار و 500 میلیارد تومان در بودجه 1402 برای این تعاونی‌ها در نظر گرفته شده است.

    مسکنی گفت: شرکت‌های تعاونی سال گذشته 1.5 میلیارد دلار صادرات داشته‌اند که رشد صادرات تعاونی در سال گذشته 20 درصد بود، درحالی‌که رشد صادرات غیرنفتی سایر بخش‌ها فقط 10 درصد بوده است و صادرات بخش تعاون از کل صادرات غیرنفتی حدود 2.9 درصد است.

    *پرداخت 68درصد تسهیلات به بخش تعاون و تسهیلات تکلیفی اشتغال

    همچنین محمد شیخ حسینی، مدیرعامل بانک توسعه تعاون در جمع خبرنگاران اعلام کرد: از سال گذشته تاکنون 33 هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک توسعه تعاون پرداخت شده که منجر به اشتغال 47 هزار نفر شده و حدود 92 درصد تسهیلات تکلیفی این بانک در بخش اشتغال پرداخت شده است.

    وی گفت: یک سوم از تسهیلات پرداختی سهم دولت است که با دو سوم بقیه از منابع داخلی بانک‌ها اهرم شده و برای ایجاد اشتغال پرداخت می‌شود و بازپرداخت تسهیلات سهم دولت و صندوق توسعه ملی باید به حساب پیشرفت و عدالت واریز شود تا تسهیلات جدیدی به این منظور پرداخت شود.

    مدیرعامل بانک توسعه تعاون همچنین در مورد احکام بانک‌ها در لایحه برنامه هفتم گفت: در حال حاضر 80 درصد تسهیلات اقتصاد توسط بانک‌ها پرداخت می‌شود و تعهدات سنگینی در زمینه اشتغال و تولید برعهده بانک‌ها گذاشته شده است که گاهی منجر به اضافه‌برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی ناترازی آنها می‌شود. البته بانک توسعه تعاون در این زمینه ناترازی نداشته و 90 درصد تعهدات خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در زمینه اشتغال و بخش‌های حمایتی عمل کرده است.

    شیخ حسینی همچنین گفت: دولت سال قبل 30 هزار میلیارد تومان منابع برای افزایش سرمایه کل بانک‌های دولتی در نظر گرفت که 10 درصد این رقم به بانک توسعه تعاون اختصاص یافت و امسال هم قرار است 50 هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانک‌ها در نظر بگیرد.

    وی بانک‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نقطه قوت نظام اعلام کرد و گفت: به همین لحاظ تحریم‌های غرب و آمریکا از بانک‌ها شروع شد.

    شیخ حسینی همچنین طرح مولدسازی دارایی بانک‌ها گفت: من کاملاً موافق طرح مولدسازی هستم تا سرمایه بانک‌ها و قدرت تسهیلات‌دهی آنها تقویت شود. بانک باید به‌کار بانکداری و نه بنگاه‌داری بپردازد.

    مدیرعامل بانک توسعه تعاون اظهار داشت: 68 درصد تسهیلات ما به بخش تعاون و تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی